Regler & Betingelser
Copyright
Denne hjemmeside ejes og drives af The Color Club. Indholdet på denne side hører under forskellige juridiske rettigheder, der alle er relateret til intellektuel ejendomsret og beskyttelse af data. Alle billeder, illustrationer, logoer, tekster, layouts osv. ejes af The Color Club/eller personer der repræsenteres af The Color Club, og kan ikke på nogen måde, eller i nogen udgave eller form, anvendes, kopieres, offentliggøres, eller gøres offentlige gennem noget medie eller på anden vis, medmindre der er indgået en skriftlig aftale mellem The Color Club og den licenserede, før dette anvendes. Vi er ikke ansvarlige for indhold på andre hjemmesider, der linkes til eller fra denne side.En overtrædelse af disse rettigheder, vil betyde at overtræderen skal kompensere The Color Club/eller rettighedsholderen som repræsenteres af The Color Club for alle skader, tab og omkostninger, der måtte kunne opstå som følge af denne overtrædelse.
Disclaimer
The Color Club controller jævnligt, opdaterer og – hvis der er behov for det – redigerer fejlagtig information på denne side. Der kan dog opstå fejl.
 

Video marketing – er det virkelig så svært?

Sennheiser portfolio

Video marketing eksempel fra Sennheiser reklamefilme, viser hvordan en lille clip-on mikrofon kan optage lyd i god kvalitet direkte på telefonen. – 

 

Video marketing er ikke længere kun forbeholdt professionelle produktioner med store budgetter. De seneste år har videoformatet ændret sig markant og blevet en central brik i den digitale marketingstrategi, hvis man vil nå bredt ud til sine kunder. Heldigvis er mediet blevet så let tilgængeligt, at alle kan være med. Video content kan sagtens produceres low-budget med en overskuelig produktion og kort tidsplan, for  efterfølgende at anvendes på alle platforme med stor effekt. 

Vi giver dig her nogle tips og ideer til at komme i gang med videoproduktion, da video spåes til at blive nettets største trafikdriver fremover. Bliv klogere på hvilke videoformater du skal kaste dig ud i, og hvor nemt det faktisk er at komme igang.

 

Hvilket videoformat skal jeg vælge?

Videoproduktion kan gå mange veje og laves indenfor flere budgetter.

Den autentiske low-budget hjemmeproducerede video egner sig eksempelvis til:

– produkter med kort levetid i virksomheder hvor produktsortimentet skifter ofte
– instruktionsfilm der viser hvordan produktet skal bruges
– vox pop undersøgelser fra gaden
– kundetestimonials – hvad siger dine ambassadører og kunder om produktet

De professionelt producerede videoer med større budget og længere tidshorisont, giver mening at producere til eksempelvis:

– produkter med lang levetid
– branding videoer, der stemningsfuldt fortæller historien om din virksomhed eller produkter
– reklamefilm der involverer flere scener og medvirkende, og som skal afvikles via større medier

Her giver det mening at booke et professionelt produktionshold til opgaven. Og selv om det kan lyde dyrt, så behøver det nu ikke at sprænge budgettet at få eksperterne på banen. Omkostningerne til professionel videoproduktion er faldet, i takt med at teknikken er blevet bedre og dermed er det blevet nemmere at producere højkvalitets video.

 

Succesen ligger i forberedelsen

Hvis du vælger at gå med budgetmodellen og selv stå for produktionen, gælder det om at have en gennemtænkt plan fra start. Så kommer du til at spare tid og kræfter, på selve dagen hvor der skal filmes. For når først du har statister på settet, lys & lyd er sat, da er det vigtigt, at alle er vel forberedte og instruede i produktionen. Hvis ikke manuskriptet er øvet godt igennem og kameravinklerne fastsat, kan tidsplanen hurtigt skride og så bliver det dyrt. 

Find ud af hvad du gerne vil kommunikere med din video, og hvilken målgruppe du henvender dig til. Forbered din produktion med storyboards.

Storyboards er vigtige når du skal planlægge din video marketing

Storyboards er vigtige når du skal planlægge produktionen af din video.

Et storyboard kan indeholde skitserede kameravinkler, nedskreven speak/stikord og et fastsat tidsestimat for længden af videoen. Hvis speaken er svær at huske, så brug en teleprompter, og undgå at scenerne skal tages om for mange gange.

Og hold dig så til grundreglen: dit budskab i videoen skal leveres kort og præcist! Så længe indholdet er vedkommende og relevant for seeren, kan du nemlig sagtens slippe afsted med en knap så tjekket produktion! 

Beslut dig også for hvilke platforme videoen skal vises på og hvor mange versioner den skal klippes og beskæres i, inden du går i gang med at filme.  Så sikrer du at videoen efterfølgende anvendes på alle dine marketingkanaler: website, nyhedsbrev, Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube osv.

Og nu mens du har alt udstyret fremme, så tag da også lige et par gode still billeder, som du senere kan bruge i dine opsætning af annoncer og nyhedsbreve mv.

Herunder finder du flere emner du skal have fokus på, når du er kommet i gang.

 

Centrer din video omkring historien og ikke salget

En god huskeregel er, at det er de samme regler der gælder for marketingsmateriale på tekst, som også gælder for video. Koncentrer dig derfor om den værdi du skaber for kunden, og ikke den værdi kunden skaber for dig. Sørg for at spille på de følelser en video kan tilføje til din historie med lyde og visuelle effekter, så du kommunikerer til modtagerens ønsker og behov. For udover budskabet, er iscenesættelsen og udtrykket i videoen også med til at kendetegne dit brand og skabe tillid til modtageren.

Og her må man gerne tænke lidt kreativt. Hvis ønsket er at kommunikere på en mere personlig og levende måde, så er videoformatet oplagt at implementere i marketingstrategien. Eksempelvis har øjenklinikken EuroEyes, som er en virksomhed der specialiserer sig i øjenoperationer, valgt at indspille deres faktuelle og teksttunge FAQ /  ‘oftest stillede spørgsmål’ til 42 små videoklip. Udover at de ligger tilgængelige på websitet, bruges de også på deres øvrige kanaler og sociale medier som en aktiv del af marketingstrategien. Det er nu lykkedes at sprede de ‘tørre’ budskaber ud til en større målgruppe med en personlig og tillidsskabende afsender. 

Dette er kun en af de utallige muligheder, hvor video med fordel kan bruges i din kommunikation. Se mere om EuroEyes’ FAQ her. 

 

Video konverterer til salg

En anden oplagt anvendelse af videoformatet, er til korte produktpræsentationer som styrker købsprocessen. Når man som kunde ikke får nok ud af at se på et statisk produktbillede, virker en video langt mere inspirerende. Den viser produktet i brug, og afklarer de tvivl man kunne have inden man trykker ‘Køb’.

Her er tøjbranchen et rigtig godt eksempel på, hvordan korte catwalk film er med til at sælge tøjet. Det hjælper kunden til vurdere tøjets pasform, materiale og detaljer, og minimerer dermed også fejlkøb og returneringer. Så hvis man alligevel har alt fotoudstyret fremme med modeller og tøj på settet, er det oplagt at skyde små catwalk film til at lægge websitet, og øger dermed chancerne for salg. 

Fokus på video i din markedsføring, kan være med til at øge dit salg

Fokus på video marketing i din markedsføring, kan være med til at øge dit salg.

Sørg for spænding fra starten

Desværre siger statistikkerne, at en femtedel af modtagerne vil klikke væk fra en video efter de første 10 sekunder, hvis ikke de bliver fanget af indholdet. Derfor lyder rådet fra eksperterne, at man skal holde videoen kort og præcis. En god løsning er, at komme til kernen af historien og sørge for at forventningsafstemme, inden for de første 5-10 sekunder. Videoen skal derfor være fængende og skabe nysgerrighed omkring din historie fra start af, hvis du vil sikre dig, at modtageren ser videoen til ende og får hele budskabet med.

Og er du interesseret i at opnå et direkte lead, er det oplagt at tilføje et link, der får modtageren til at reagere og handle (call to action), så du efterfølgende kan analysere trafikken og følge effekten af din video. 

 

Brug humor i din video

Ifølge Tim Washer, der er Social Media Manager hos Cisco, skal du ikke være bange for at bruge lidt humor til at massere budskaberne ind. ”Normalt er folk lidt nervøse for at anvende humor i forretningsverdenen og synes ikke at det hører til. Men hvis det hjælper til med at forklare svære budskaber, hvorfor så ikke prøve at se, om man kan få det til at virke.”

Når humor bruges til at underholde modtageren, gør det dem ofte mere engagerede i indholdet, og inspirerer dem til at fortælle historien videre. Og hvis du har ramt den helt rigtigt, kan du være heldig at se din video sprede sig viralt.

Så en af de ting du kan tage med dig her er, at man engang imellem skal bryde formen, i forhold til hvordan konkurrenterne anvender mediet,  turde stå ud og tage en chance.

 

Undervis med video

Den mest effektive måde at tilegne sig ny viden på, sker ved visuel indlæring. Og her egner videoformatet sig fortrinligt til at undervise modtageren på. Tænk over hvor nemt du kan lære dine kunder, at bruge dit produkt, eller den service du tilbyder, via video. 

Eller brug video til at sprede glæden fra dine tilfredse kunder gennem testimonials. Sæt fokus på kunderne og deres historier, og styrk troværdigheden omkring dit brand. 

Ja, mulighederne er mange, det er bare om at finde den video vinkel der passer bedst ind i din forretning.

 

Video bliver nettets største driver af trafik

Ifølge en undersøgelse foretaget af Cisco (2019), peger fremtiden på, at over 80 pct. af al trafik vil bestå af video inden 2021. Så der er altså rigtig gode grunde til at kaste sig ud i videoproduktion, hvis du vil sikre dig at blive fundet på søgemaskinerne fremover.

85% af dem der ser video på Facebook ser videoen uden lyd. Husk derfor undertekster

85% af dem der ser video på Facebook, ser videoen uden lyd. Husk derfor undertekster i din video marketing.

For når videoen først ligger på din hjemmeside, vil den også dukke op i modtagerens søgeresultater og derved skabe trafik til din hjemmeside. Og da YouTube er verdens anden største søgemaskine, bør du i høj grad prioritere video i din markedsføring.

Det kræver dog at du optimerer din video ved at tilføje beskrivelser og søgeord, når du lægger den ud på YouTube og andre sites. Så sikrer du at søgemaskinerne kan finde ud af hvad videoen omhandler, kategoriserer den korrekt, og i sidste ende bliver fundet af dine kunder.

Bruger du YouTube til at vise dine videoer, har YouTube deres eget værktøj til at tekste videoer, så du nemt selv kan gøre det. Se Googles guide til underteskter her.

 

Hvis du endnu ikke er overbevist om, at video marketing er værd at investere i, så får du lige et par statistikker til at blive overbevist:

 

 • 200-300% øget click-through-rate ved brug af video i marketing-e-mails

   

 • 90% af forbrugere siger, at produktvideoer hjælper dem med at træffe købsbeslutninger

   

 • 64% af forbrugere er mere tilbøjelig til at købe et produkt eller en service online, efter at have set en video om det

   

 • 33% af den tid folk bruger online, er dedikeret til at se videoer

   

 • 59% af beslutningstagerne ude i virksomhederne vil hellere se en video, end at læse en artikel eller et blogindlæg

   

 • 85% af dem der ser video på Facebook, ser videoen uden lyd. Derfor er det vigtigt at der er undertekster på alle videoer.

 

Vil du vide mere kontakt The Color Club: